lørdag 26. februar 2011

Iris Folding

Prøvde meg på en ny teknikk idag som heter Iris folding! Lagde to helt enkle kort!




Har foresten brukt tapet prøver som papir på disse!

Litt info om Iris folding:
Iris folding er en papercraft teknikk der et mønster som er skapt med lag av brettet papir slips som skaper en design med en åpning i midten. Sett ovenfra, ser prosjektet som iris av et kamera, forklarer navnet. Dette farkost kan brukes til å lage gratulasjonskort, veggdekorasjoner, og en rekke andre håndlagde papir produkter, og det er veldig lett å gjøre, selv små barn kan nyte iris folding. Grunnlaget for iris folding er et stykke kartong som brukes til å støtte design. Papirstrimler som har vært foldet over å skape en skarp kant er limt eller teipet over en åpning skåret inn i kartong med brettet kant mot midten av mønsteret, og når Crafter er ferdig, kartong snudd over å avsløre design. Mange håndverkere liker å bruke maler med nummererte linjer for å veilede dem når de bygger opp design, arbeider fra kanten til midten slik at den første papirstrimler de lå nede vil være på toppen av design når prosjektet er snudd over . Sentrum av iris kan fylles med et stykke dekorativ eller kontrasterende papir. Iris folding maler er tilgjengelig gratis fra nettsteder som gir papercrafting forsyninger, tips og ideer. Det er også mulig å kjøpe bøker av maler, noen som inkluderer dekorative papirer som kan brukes til iris bretting prosjekter. Folk kan også lage sine egne, men det hjelper å være kjent med iris bretting ved å lage en mal som det vil hjelpe folk bestemme hvordan å ordne glir av papir. For barn for ung til å arbeide med saks, foreldre eller lærere kan pre-cut papirstrimler for iris bretting økter, og forberede kort forut for sin tid også. Denne oppgaven krever ikke mye fingerferdighet, som kan gjøre det morsommere for barn som ikke kan delta i mer komplekse Papirmodeller, og det kan også være en interessant innføring i arbeidet med papir. Et bredt utvalg av papirtyper, inkludert origami papir, bygging papir, innpakningspapir, kan utklipp av konvolutter, og sider fra blader brukes til iris bretting.
Dette papercraft skaper en særegen lagdelt utseende som kan være veldig visuelt interessant. 
Iris folding kan brukes som midtpunktet i et prosjekt, eller iris brettet design kan brukes som dekorative aksenter i et større stykke. 
Et eksempel på en måte som iris bretting kan brukes i et kort der teknikken blir brukt til å lage en rekke blomster som ser ut til å være spredt over hele forsiden av kortet.

2 kommentarer: